TIPS  

Hvis du skal lave en søgning på artsnavn eller lokalitet via hjemmesiden, kan du benytte artsnummer eller lokalitetsnummer i stedet for navne. Numrene kan f.eks. findes ved opslag i artslisten eller i lokalitetslisten her på hjemmesiden.

    DANMARKS FUGLE  

Tilfældig art udvalgt fra Danmarks fugle: Rovterne

    IBA LOKALITETER  

Tilfældig lokalitet udvalgt fra Danmarks vigtigste lokaliteter: Bjerregrav Mose

    NYHEDER  

Se de seneste nyheder i DOFbasen.

24/05/2023: Der sker en meget stor og spændende udvikling af forskellige værktøjer til automatisk bestemmelse af fugle ud fra fotos og lydoptagelser. Dette er utvivlsomt nyttige læringsværktøjer, og kan være en stor hjælp til at blive opmærksom på oversete arter, når man er ude.

Dette må dog ikke bruges som ukritisk dataindsamling, der efterfølgende indtastes i DOFbasen. Disse værktøjer er langt fra fejlfri, og principperne om, at man skal være 100 % sikker på sin bestemmelse ved indtastning i DOFbasen gælder naturligvis også for indtastninger af, hvad andre - herunder apps - har bestemt for en.

At en app har foretaget en bestemmelse kan derfor heller ikke udgøre dokumentation af sjældne forekomster. Apps til lydgenkendelse optager ofte det hørte, hvilket meget gerne må oploades som dokumentation. Og naturligvis altid meget gerne originalfotos.

God fornøjelse i felten!

Mvh
DOFbasen
(0.008 sekunder)