TIPS  

Hvis du glemmer din obserkode og/eller dit password kan du vælge linket glemt password? i menuen "Bruger", indtaste din e-mailadresse (eller obserkode) og få tilsendt en e-mail med din obserkode og link til en side, hvor du kan ændre dit password. Den indtastede e-mailadresse skal være den, du er registreret med i DOFbasen. Hvis du ikke har adgang til den længere, skal du kontakte din lokale koordinator for DOFbasen, se på kontaktsiden

    DANMARKS FUGLE  

Tilfældig art udvalgt fra Danmarks fugle: Hvidvinget Terne

    IBA LOKALITETER  

Tilfældig lokalitet udvalgt fra Danmarks vigtigste lokaliteter: Saltholm & Peberholm

    NYHEDER  

Se de seneste nyheder i DOFbasen.

24/05/2023: Der sker en meget stor og spændende udvikling af forskellige værktøjer til automatisk bestemmelse af fugle ud fra fotos og lydoptagelser. Dette er utvivlsomt nyttige læringsværktøjer, og kan være en stor hjælp til at blive opmærksom på oversete arter, når man er ude.

Dette må dog ikke bruges som ukritisk dataindsamling, der efterfølgende indtastes i DOFbasen. Disse værktøjer er langt fra fejlfri, og principperne om, at man skal være 100 % sikker på sin bestemmelse ved indtastning i DOFbasen gælder naturligvis også for indtastninger af, hvad andre - herunder apps - har bestemt for en.

At en app har foretaget en bestemmelse kan derfor heller ikke udgøre dokumentation af sjældne forekomster. Apps til lydgenkendelse optager ofte det hørte, hvilket meget gerne må oploades som dokumentation. Og naturligvis altid meget gerne originalfotos.

God fornøjelse i felten!

Mvh
DOFbasen
(0.008 sekunder)