TIPS  

Er dine gamle data indtastet i DOFbasen? Flere rapportgrupper har konverteret gamle observationer, og har lagt dem ind i DOFbasen.
Klik her for en oversigt over hvilke ældre observationer der allerede er konverteret til DOFbasen.

    DANMARKS FUGLE  

Tilfældig art udvalgt fra Danmarks fugle: Mallemuk    IBA LOKALITETER  

Tilfældig lokalitet udvalgt fra Danmarks vigtigste lokaliteter: Skove og heder ved Bryrup

    NYHEDER  

04/11/2022: Vi har for nylig lanceret redesignede sider om mere end 300 af de hyppigst forekommende fuglearter i Danmark: https://dofbasen.dk/danmarksfugle/

Vi har tilføjet en del nye funktioner, fx kan man nu se forekomstkort med dagsmaksimum pr lokalitet fra DOFbasen for den valgte art de seneste 7, 30 eller 365 dage. Og i fænologigraferne kan man sammenligne forekomsten lige nu med gennemsnittet for de sidste 10 år.

Jeres mange fotos til observationer i DOFbasen vises nu som noget helt nyt under arten. Og i den forbindelse har vi valgt at fjerne det tidligere krav om, at man kun måtte oploade fotos til dokumentationskrævende observationer. Nu må man altså gerne oploade sine bedste billeder af solsorten i haven osv., hvis man har lyst til det.

Helt nede i bunden af siden er der tilføjet links flere nye stærke eksterne ressourcer om arten, se fx animerede forekomstkort på ugebasis for hele Europa under Euro Bird Portal eller de mange ynglekort fra European Breeding Bird Atlas 2. Og der er selvfølgelig stadig links til lydoptagelser på Xeno-canto og fotoarkiv på Netfugl.

Læs evt. mere om projektet i nyhed på dof.dk.

God fornøjelse med siderne!

Mvh
Timme Nyegaard
Projektleder for Danmarks fugle 2.0 samt central koordinator for DOFbasen

10/10/2022: I weekenden blev der opdaget en ny art for landet (som dog afventer godkendelse af DOF's Sjældenhedsudvalg).

Den bliver af de fleste kaldt for Gul Sanger, men den art er splittet i to særskilte arter af IOC, hvis taksonomi vi følger i DOFbasen:
  • Mangrove Warbler (Setophaga petechia)
  • American Yellow Warbler (Setophaga aestiva)
Det er sidstnævnte, der er langdistancetrækker, og optræder sjældent i Europa.

Disse er navngivet på følgende måde af DOF's Navnegruppe:
  • Gulhovedet Sanger (Setophaga aestiva) American Yellow Warbler
  • Gul Sanger (Setophaga petechia) Mangrove Warbler
Gulhovedet Sanger er derfor netop blevet oprettet som indtastningsmulighed i DOFbasen.

Mvh
DOFbasegruppen

06/07/2022: I øjeblikket virker mailfunktionen i DOFbasen ikke. Det betyder, at man ikke kan skrive til andre brugere og DOFbasekoordinatorerne via DOFbasen.

Det betyder også, at der ikke sendes notifikationsmails, når en observation bliver sat til behandling af DKU, eller når der er et nyt indlæg i forumtråden på en observation.

Vi beklager ulejligheden og prøver at få det løst hurtigst muligt.

Mvh

DOFbasegruppen

04/07/2022: Pga. arbejde på DOFbasens servere, kan der forekomme perioder, hvor DOFbasen ikke er tilgængelig i aften samt natten til tirsdag.Vi beklager ulejligheden.Mvh

DOFbasegruppen

24/06/2022: Visningen af fotos er i øjeblikket ustabil. Vi arbejder på at få det løst.

Mvh

DOFbasegruppen

24/06/2022: Der er fejl hos leverandøren af Ortofoto og Topo25, som gør at disse kortlag ikke er tilgængelige i DOFbasen i øjeblikket.

Mvh

DOFbasegruppen

31/05/2022: Pga. arbejde på DOFbasens servere, kan der forekomme perioder, hvor DOFbasen ikke er tilgængelig i aften samt natten til onsdag.Vi beklager ulejligheden.Mvh

DOFbasegruppen

25/05/2022: Pga. arbejde på DOFbasens servere, kan der forekomme perioder, hvor DOFbasen ikke er tilgængelig i aften samt natten til torsdag.

Vi beklager ulejligheden.

Mvh

DOFbasegruppen

27/12/2021: Kortforsyningen ændrer på tilgangen til Topografiske kort pr. 31/12-2021.

Dette vil blive rettet på hjemmesiden inden da, således at der ikke skulle opleves nogen ændringer for brugerne her.

Det er dog desværre ikke muligt for os at rette det i vores indtastningsapps, hverken iOS eller Android. Det beklager vi meget, og må i stedet henvise til, at man fremover benytter OpenStreetMaps eller Ortofoto som kortlag i disse.

Mvh
DOFbasegruppen

09/11/2021: I weekenden lørdag d. 13/11 til søndag d. 14/11 skifter vi DOFbasens servere ud med nogle, der er både bedre og billigere.

Det betyder dog, at DOFbasen vil være utilgængelig i dele af weekenden.

Vi beklager ulejligheden, men det vil forhåbentlig føre til en bedre drift fremadrettet.

Mvh
DOFbasegruppen

(0.006 sekunder)