Denne side er fra Caretakerprojektet, der forløb fra 2003-2013. Indholdet på siden vedligeholdes ikke, og kan derfor være forældet.
Hostrup Sø, Assenholm Mose & Felsted Vestermark

Sidste nyt
20-01-2008: Søndag den 3. februar 2008 er der årsmøde og generalforsamling i DOF Sønderjylland. Tid og sted finder du på DOF Sønderjylland. Der er et link her på siden. Vi begynder dagen med en fugletur.

20-01-2008: Søndag den 10. februar er store ØRNETÆLLINGSDAG. Se mere på DOF.dk

20-01-2008: ØRNENSDAG 2008
Søndag den 24. februar er det igen Ørnens Dag. Vi mødes ved Hostrup Sø, p-pladsen ved hovedvejen mellem Åbenrå og Kruså, kl. 10.00 Alle er hjerteligt velkomne og der er gratis adgang. Tag varmt tøj på, lidt at spise og varmt at drikke. Vi anbefaler fodtøj der kan gå igennem vand!
Arrangementet slutter kl. 14.00, og man er også velkommen i løbet af dagen, og så længe man har tålmodighed. Sidste år gav ørnene sig først til kende efter kl. 12.00, og da var de fleste deltagere gået hjem!


22-11-2007: VELKOMMEN til Karl Schlichter og Palle Rosendahl. Det er en kærkommen styrkelse af caretakerarbejdet for IBA (international bird area) 58. Har du lyst til at være med i arbejdet er du meget velkommen. Du finder min adresse har på siden. Så velkommen til!

22-11-2007: ØRNENS DAG 2008
Søndag den 24. februar 2008 afholder vi igen Ørnens Dag ved Hostrup Sø. Deltagelse er gratis. Hold øje med denne side for nærmere information.


25-07-2007: Ravneparret havde for en tid indtaget havørnens faste udsigtspost. Fra sædvanligvis pålidelig kilde vides, at der i år er klækket to havørne. De er endnu ikke set flyve ved søen. Det kan have sammenhæng med det meget blæsende vejr. Senest i dag så jeg hunørnen svæve højt over landskabet med noget i fanget. Også i dag var vinden frisk til hård, men det er netop vind for en voksen havørn.
I en periode har området været besøgt af titusindevis af svaler. Bysvalen, landsvale og digesvaler har gennemfløjet luftterritoriet. Det har sikker været en blanding af voksne og ungfugle.
Tranen er i år kun set et par enkelte gange overflyve området. Tranen vides med sikkerhed, at have ruget i Frøslev Mose, Tinglev Mose og Kongens Mose. Har manglen på traner ved Hostrup Sø noget at gøre med den voldsomme hjortefarm, der er oprettet klods op af reservatet? Hvepsevågen har vi ikke set. Den plettede rørvagtel har ikke sunget, og Tinksmed er med sikkerhed ikke i området, og har ikke været det i årevis. Og den rugende Store Hornugle er skudt!
Området - også det militære - er under stadigt stigende pres fra menneskelig aktiviteter. Der er derfor stort behov for at regulere adgangen til området. Det er ikke en selvfølge at Hostrup Sø bevarer sin status som EU-fuglebeskyttelsesområde. Sønderjyllands største naturlige sø og naturen der omkring bør værnes gennem aktiv naturpleje og adfærdsregulering. Naturen er ikke kun til for mennesket.


14-04-2007: Fra kl. 10.00 og et par timer frem er der fugle og naturtur ved Hostrup Sø i samarbejde med naturskoleleder Trine Sørensen, Skovlyst Naturskole, Åbenrå. Deltagelse i turen er gratis. Alle fugle og naturinteresserede er velkomne - især nybegyndere i alle aldre! Vi mødes på parkeringspladsen ved indkørslen fra hovedvejen.
http://www.sns.dk/Graasten/skovlyst/default.htm


25-02-2007: ØRNENS DAG
Jeg er ved Hostrup Sø fra kl. 10.00. Interesserede mødes på parkeringspladsen ved indgangen til området. Gummistøvler anbefales. Den våde vinter har hævet vandstanden i området. Husk varmt tøj og noget varmt at drikke.


10-02-2007: Ørne og rovfugletælling. Vejrliget ser ud til at fortsætte med kuling fra øst og frostgrader. Besøg ved søen, lørdag den 10. februar, afslørede ikke nogle rovfugle. Det er for koldt og blæsende. Der var heller ikke havørne at se i reden. Vejret skulle ikke være bedre i morgen.

12-09-2006: En snes caretakere mødtes på lokaliteten. Inden mødet, der afholdtes på Søgårdlejren, gik vi en tur i mosen. 3 overflyvende traner, den gamle havørn i toppen af sit grantræ, en juvenil havørn ved søbredden, krikand, dobbeltbekassin var noget af det vi fik med.
Der har ikke været rugende traner i mosen i år.

Se alle nyheder fra Hostrup Sø, Assenholm Mose & Felsted Vestermark
Fakta
Kommune: Aabenraa
Areal: 1322 hektar
Ejerforhold: Private og staten

De tre alvorligste trusler:
- Dræning
- Elledninger
- Færdsel

De tre mest påkrævede forbedringer:
- Elledninger kabellægges
- Jagtbegrænsning
- Vandstandshævning

Sidevisninger
Denne måned: 83
Sidste måned: 357

Forrige lokalitetLink til denne sideNæste lokalitet