Denne side er fra Caretakerprojektet, der forløb fra 2003-2013. Indholdet på siden vedligeholdes ikke, og kan derfor være forældet.
Lindet Skov, Hønning Mose & Plantage samt Lovrup Skov & Skrøp

Beskyttelse
Nogle små skovpartier fortrinsvis egekrat er fredet.

Hele lokaliteten er udpeget som EF-fuglebeskyttelsesoråde nr. 66.
Ligeledes er lokaliteten i samme afgrænsning af BirdLife International udpeget som Important Bird Area - IBA nr. 066.

Lindet Skov, Hønning Mose, Hønning Plantage og Lovrup Skov er udpeget til EF-habitatområde nr. 82. Habitatområdet omfatter hele EF-fuglebeskyttelsesområdet samt Lindet Mose og Kongemose og et lille skovområde nord for Arrild.

Dele af lokaliteten indgår i Skov- og Naturstyrelsens naturskovsstrategi. Det drejer sig om 47 ha af Lindet Skov, 68 ha af Hønning Plantage og 99 ha af Lovrup Skov.
Det er navnlig egekrattene, man ønsker at bevare gennem udlægning af urørt skov, græsningsskov, stævningsskov og plukhugst.

Grundlag
Udpegningen til EF-fuglebeskyttelsesområde skete oprindelig på grundlag af ynglende Hvepsevåge.
Efter revisionen af udpegningsgrundlaget i 2005 er yderligere ynglefuglene Tinksmed og Stor Hornugle kommet med på udpegningsgrundlaget. De to sidstnævnte står på EF-fuglebeskyttelsesdirektivets Bilag 1.
Derudover er der på lokaliteten fundet ynglende Hedehøg, Natravn, Sortspætte, Hedelærke og Rødrygget Tornskade, men de er ikke nævnt i udpegningsgrundlaget for EF-fuglebeskyttelsesområdet.

Grundlaget for udpegningen til EF-habitatområde er tilstedeværelsen af en række hede- og hedemosesamfund mm.: Indlandsklitter med lyng og revling, Indlandsklitter med åbne græsarealer med sandskæg og hvene, Våde dværgbusksamfund med klokkelyng, Tørre dværgbusksamfund ( heder ), Enekrat på heder, overdrev eller skrænter, *Artsrige overdrev eller græsheder på mere eller mindre sur bund, *Aktive højmoser, Nedbrudte højmoser med mulighed for naturlig gendannelse, Hængesæk og andre kærsamfund dannet flydende i vand, Bøgeskove på morbund med kristtorn, Stilkegeskove og krat på mager sur bund og *Skovbevoksede tørvemoser. Af disse er de med * mærkede plantesamfund særligt prioriterede af EU.





Fakta
Kommuner: Haderslev, Tønder
Areal: 2734 hektar
Ejerforhold: Skov og Naturstyrelsen Vadehavet og private lodsej

Sidevisninger
Denne måned: 142
Sidste måned: 104

Forrige lokalitetLink til denne sideNæste lokalitet