Vadehavsområdet

Sidste nyt
07-04-2010: Dansk Ornitologisk Forening starter fælles kampagne med de ornitologiske foreninger i Tyskland og Holland for at sikre en bedre beskyttelse af Vadehavet, der er af verdensomspændende betydning for biodiversiteten.
Vadehavet er på papiret et af de bedst beskyttede naturområder i Danmark. En lang række EU-direktiver, fredninger, bekendtgørelser og store politiske ord giver indtryk af, at naturen i Vadehavet burde være sikret i tid og evighed.
Men faktisk haster det med at få truffet de politiske beslutninger, der kan fremtidssikre et af Nordvesteuropas absolut vigtigste vådområder. Dansk Ornitologisk Forening er derfor gået sammen med de ornitologiske foreninger NABU i Tyskland og Vogelbescherming i Holland. De tre partnere i BirdLife International har skabt en ny vision for Vadehavet med en række stærke naturpolitiske anbefalinger. Læs hele visionen for Vadehavet her.


23-02-2010: KLAGE over Danmarks manglende beskyttelse og utilstrækkelige forvaltning for fugle og habitater i de danske Natura 2000-områder i Vadehavet.
Dansk Ornitologisk Forening har flere gange tidligere klaget til Europa-Kommissionen over den mangelfulde beskyttelse og forvaltning af især Natura 2000-området Tøndermarsken.
Med denne skrivelse udvides klagen til også at omfatte de øvrige Natura 2000-områder i den danske del af Vadehavet. I det følgende gives en række nylige og helt aktuelle eksempler på den mangelfulde beskyttelse og forvaltning…
Læs hele klagebrevet til EU-kommissionen her.Fakta
Areal: 150500 hektar
Ejerforhold:

Sidevisninger
Denne måned: 30
Sidste måned: 51

Forrige lokalitetLink til denne sideNæste lokalitet