Flensborg Fjord og Nybøl Nor


Orla Jessen tæller fugle i Rinkenæs Bugt, jan 2005 (foto Martin Jessen)

Caretakergruppen
Gruppen som er tilknyttet området, består af 10 personer - alle fra Als & Sundeved-området.

Gruppens arbejde består først og fremmest i at lave optællinger af de rastende vandfugle i vinterhalvåret. Dette gøres ved månedlige tællinger, som gennemføres fra september til april.
Pga. området størrelse er det blevet delt i mindre delområder, og hver deltager i gruppen har så fået tildelt et eller flere områder, som vedkommende tæller hver gang.

Det er dog stadigvæk en stor, men sjov, opgave at få gennemført optællingerne. Så hvis du er interesseret i at være med, så send en mail til Martin Jessen og hør nærmere.

Det er ikke et krav at være ekspert for at være med. Hvis du kender de almindelige vandfugle, så er det nok, og områderne spænder lige fra mindre søer til store fjordafsnit, så der skulle være noget for enhver smag. Har du ikke lyst til at køre alene, så kan det også lade sig gøre at komme med på nogle af de eksisterende områder, og "kigge optællerne over skulrene".

Ud over det rent praktiske giver gruppen også noget socialt samværd med andre fuglekiggere! Vi tager ofte på ture sammen, og vi holder hinanden opdateret med de sidste nyheder via vores mailgruppe.

Du kan læse mere om gruppen på: http://home20.inet.tele.dk/soenderskovgruppen/

Fakta
Kommuner: Sønderborg, Aabenraa
Areal: 18660 hektar
Ejerforhold: Næsten 100% statsejet

De tre alvorligste trusler:
- Fiskeri
- Jagt
- Windsurfing

De tre mest påkrævede forbedringer:
- Færdselsbegrænsning
- Jagtbegrænsning
- Regulering af muslingefiskeri

Sidevisninger
Denne måned: 76
Sidste måned: 108

Forrige lokalitetLink til denne sideNæste lokalitet