Denne side er fra Caretakerprojektet, der forløb fra 2003-2013. Indholdet på siden vedligeholdes ikke, og kan derfor være forældet.
Vest- og Sydamager med omgivende hav


6. juni 2010. Udbygning af diget syd for Kalvebodbroen.

Sidste nyt
20-02-2011: Status for digebyggeriet

I efteråret 2009 gik Vestamager Digelag i gang med at forhøje diget fra 3,50m over havoverfladen til 5,90m. I Oktober 2010 bestemte Naturklagenævnet, at der skulle laves en VVM-redegørelse for digeforhøjelsen og at adgangen til Fugletårnet på diget skulle retableres inden 1/11. Derfor ligger anlægsarbejdet stille pt.

Dumperne blev ved med at fylde jord på til 1/11. Det lovet, at det var ren jord, der skulle fyldes på, men enhver, der går ud på diget kan i dag se, at der er blandet masser af byggeaffald i.

Fugletårnet på diget stod til nedrivning lige inden arbejdet blev stoppet, så man må regne med, at det hurtigt bliver revet ned, når eller hvis arbejdet går i gang igen.

/KBL


06-06-2010: Digeforstærkning

Udbygningen af diget rundt om Vestamager er ved at tage form. Man kan få en fornemmelse af dimensionerne af det kommende dige ved Kalvebodbroen hvor anlægsarbejdet er mest fremskredent.


16-04-2009: Vestamager myldre igen med fugle efter den kolde tid. På engene er Viber, Rødben, Strandskader og Dobbeltbekkasiner i gang med, at danne par og udruge deres uger.
I Klydesøen er et par Rørhøg ved at etablere sig i rørskoven og på en ø nord for det sydlige fugletårn har en lille flok Klyder slået sig ned. Rørdrummen kan høres pauke i både Hejresø og ved Villahøj, og nord for Villahøj har et par Ravne deres rede. Vi opfordrer i den forbindelse til, at man holder god afstand til Ravnene i yngletiden!

Du kan få et overblik over tilstedeværelsen af udvalgte ynglefugle på Vestamager i 2009 på dette Google-kort. Kortet er foreløbigt og bliver opdateret løbende henover ynglesæsonen.

http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=102687395976954644542.0004676bb1a54bb223fce

Blå: Vibe
Rød: Rødben
Violet: Dobbeltbekkasin
Gul: Strandskade
Sol: Rørhøg
Plus: Rørdrum
Træ: Ravn



25-11-2008: Stemmeværker og kratrydning

Skovdistriktet har gennem det seneste års tid etableret hen ved 30 stemmeværker hen over mindre afvandingskanaler. Formålet med stemmeværkerne er at holde på vandet så engene bliver mere våde om foråret til gavn for ynglende vadefugle.

Arbejdet med at ryddde krat er også ved at være slut. Der er nu blevet skabt store sammenhængende engarealer på den nordlige del af Vestamager. Flere steder er der i øvrigt etableret gangstier hen over engene.


23-03-2008: Ynglefugleopgørelse 2007:
Så er sidste års vurderinger af ynglebestandene for udvalgte lagt ud på Status-siden og oploadet som bearbejdet tælling til DOFbasen.

Sidste år bød på to spændende ynglefund: Yngleforsøg af Sølvhejre, hvilket er det første i Danmark i nyere tid; yngleadfærd og mulig succes af Engryle i Klydesørerservatet - således en mulig genindvandring efter flere års fravær. Læs nærmere under Status.


23-03-2008: Digeforstærkning:
Digelaget for Kalvebod Fælled planlægger en forstærkning af det nuværende kystdige rundt om Vestamager. Dette skal føre til en forhøjelse af digkronen fra kote 4 (meter) til 6. Denne forstærkning vil kræve omkring 60.000 vognlæs jord og vil således medføre en stor forstyrrelse i anlægningperioden.

Det færdige dige vil lægge beslag på ca. 4 ha kombineret rørskov og strandeng, heraf en betydelig del i Klydesørerservatet.

Et arbejde af dette omfang er uacceptabelt i et område der er beskyttet af samtlige betydningsfulde nationale og europæiske miljølovgivninger.

Det nye dige vil betyde en reducering i områdets kvalitet for yngle- og rastefugle og kan være nærmest katastofalt for Grønbroget Tudse og Strandtudse, to arter der skal beskyttes hvorend de forekommer.

DOF har indgivet protest til Københavns Fredningsnævn og Kystdirektoratet og følger sagen nøje. DOF har i sine protestsvar ligledes forslået flere alternativer der vil være mere skånsomme overfor Vestamagers unikke natur.


23-03-2008: Naturpleje:
SNS Hovedstaden har i løbet af det seneste år foretaget en større rydning af træer og buske på Koklapperne og Nordre Klapper.
Dette bør sammen med en vandstandshævning favorisere et større antal af ynglende og rastende vadefugle.
Caretakergruppen vil i 2008 forstætte kortlægningen af ynglende vadefugle og således følge på deres respons på naturplejen.


23-03-2008: Nyt fugleskjul:
I løbet af efteråret og vinteren er et nyt fuglskjul blevet opført i den nordlige del af Sydmøllevej. Skjulet vil i træktiden give mulighed for at opleve rastende vadefugle på tæthold.

Men, placeringen og udformningen er langt fra optimal, og ignorerer alle forslag givet fra Catetakergruppen til Skov- og Naturstyrelsen om, hvor oplevelsesværdien vil være størst for både alment naturinteresserede og fuglekiggere.


09-04-2007: Foråret er over os:
Der kan for tiden høres 1-2 Natugler i Pinseskoven, hvor Skovsneppen også patruljerer ved aftentide. Der har også været observationer af en syngende Perleugle, men den er tilsyneladende svær at få at høre.
Ligeledes er der Natugler i Kongelunden, hvor der i marts måned også blev set op til to Rødtoppet Fuglekonge.
På engene er Viberne i fuld gang med pardannelsen og at hævde territorie, samtidig med at Rørhøgene nu ses dagligt i Klydesøreservatet.
Der er indtil videre hørt syngende Rørdrum fra tre forskellige sangposter på Vestamager hhv. i Reservatet, v. Søndre Pumpestation og i Store Høj Sø.
En aften eller tidlig morgen med klart og stille vejr kan anbefales til at opleve de mange lyde der er på denne årstid.

For flere observationer følg de næsten daglige indtastninger fra området på DOFbasen.


06-11-2006: En oversigt over årets optalte ynglefugle på Vestamager kan findes nu under Status.

12-09-2006: Steppehøg på Koklapperne.

Igår (11/9) blev en ung Steppehøg (1k) set runde Sydvestpynten, derefter tage turen over Hejresøen og forsvinde ind over Pinseskoven.
LBG og undertegnede besluttede at eftersøge kræet på Koklapperne og Svenskeholm efter arbejde.
Kl ca. 18:34 opdager LBG en kærhøg der krydser Granatvej, vi haster op på den lille høj (Steppehøj) og finder den igen nordøst for os, hvor den jager lavt over terrænnet. Fuglens form og flugt er karrekteristisk, og da den lidt efter flyder stik mod os langs Granatvej, får vi lidt af en total oplevelse af fuglen helt ned til ca 40 m. Den dykker kort efter ned i trægruppen Vest for højen og ses ikke igen.
Fuglen har markant lys halskrave, bred arm og kort spids hånd med grålige fjerspidser, der dog virkede mørkere i aftenlyset. ustribet orange underside og den meget karrekterristiske flugt og JIZZ, der gør den sumpterne agtig??. (RBC)


20-08-2006: Danmarks bedste fugletårn!!

For første gang afholdtes tårnenes dag i Danmark, og selvfølgelig dystede sydtårnet på Vestamager med i den konkurrence.
05:00-14:00 en grå søndag kunne Vestamager byde på bl.a.: Fiskeørn 2, Rovterne 2, Kærløber 1, Odinshane 4, Nordisk Lappedykker 1, Ravn 1 plus de langtids stationære Sølvhejrer. Alt i alt en spetakulær opvisning, som bl.a. blev nydt i Naturbutikkens teleskoper af 80 nye DOF medlemmer på tur.
Ialt blev der fra Sydtårnet set 89 arter, se mere her:
http://www.dofbasen.dk/search/search1.php

Vi var dagen igennem (minus de sidste to timer) i kontakt med tårnet på Ølsemagle revle, og vi havde med vilje underspillet vores chance, og da Kraptårnet på Bygholm vejle, bramfrit meldte at de ikke var bange for nogen, så var alt åbent.
Det viste sig også at det netop var de tre tårne der kom til at udgøre top tre i konkurrencen.

1. Sydtårnet Vestamager. 89 arter
2. Tårnet på Ølsemagle revle. 85 arter
3. Kraptårnet på Bygolm vejle. 82 arter

Læs mere om Danmarks bedste Fugletårn her:
http://www.netfugl.dk/news.php?id=show&news_id=60044e87f42893fa#28244e97b10b47a9


16-07-2006: Stribet ryle på Vestamager, igen i år på vestsiden af sydmøllevej. derudover er der Sølvhejre 2, Temmincksryle 3, Krumnæbbet ryle 3, lille præstekrave 5 og Fiskeørn 1.
Igår og imorges var en silkehejre på kortvarig visit, til formiddag var den muligvis taget på udflugt til Køge bugt (ølsemagle revle).
Der er også masser af sommerfugle, især imponerer en fornem mængde Iris (15-25) langs fasanskovvej.
Nordre klapper byder stadig på syngende Græshoppesangere i morgenskumringen, og en del ungfugle til den tålmodige. (RBC)


23-06-2006: Nu er der skovsnepper i skumringen langs fasanskovvej, minimum 7 sås iaftes.
man kan samtidig høre flere græshoppesangere i samme område.


28-05-2006: Fuglenes dag på Vestamager, vi startede kl 04:00 i silende regn, fra lågen ved Finderupvej, og allerede inden vi drejede ned af Kanonvej hørtes den første græshoppesanger og også nattergal.
Senere på morgenturen hørtes og sås bl.a. pungmejse, eng- og skovpiber, gran- løv- torn- rør- kær- og havesanger.

Middagsturen gik fra p-pladsen for enden af Frieslandsvej, til sydtårnet. Turen bød på fine oplevelser (udover regnen) med bl.a. : Rørdrum, Skægmejse, rørspurv, rørhøg, 2 unge dværgmåger og masser af ænder.



24-05-2006: Sydvestpynten idag 2000 Knortegæs

17-05-2006: Der blev idag set et par gode arter ved
Klydesøen
Hvidvinget terne og en Sølvhejre


13-05-2006: Der blev idag set både Citronvipstjert og Grønspætte på Sydvestpynten af pb og pu
Grønspætten blev også obset fra Sydtårnet


27-04-2006: Så er det nu at man skal ud og opleve alle småfuglene på den nordlige del af Vestamager.
Der er for tiden massere af gran og løvsangere, skovpiber og de første gærde og tornsangere er også kommet til landet. og med en god portion held kan man også se eller høre ringdrossel, vendehals, græshoppesanger eller skovsanger.


06-10-2005: Idag kom der så en su på Sydvestpynten
Citronvipstjert 1stk den blev obset i ca.40 min
der blev taget foto af kræet
Hvis den bliver ok fra SU
er det den første på Kongelundens Fuglestation


03-09-2005: 1 Blåhals på Kofoeds enge

28-08-2005: Stribet ryle pp Sydmøllevej

27-08-2005: Stribet ryle stadig pp. Sydmøllevej

26-08-2005: Igen et hit idag
En Storpiber rst. ved Nihøjvej


23-06-2005: Der blev idag set et hit i Klydesøen
1 stk. Stribet ryle. Første gang i Klydesøen
man skal også nævne
8 Kærløbere rekord
1 Odinshane


19-05-2005: Der blev idag set 4 Rørdrum i Klydesøreservatet

18-05-2005: Igen en god dag på Sydvestpynten
Bramgås 11490 Hvepsevåge 250
På Vestamager 1 Savisanger og en rst. trane
Det er også dejligt at se at Rørhøg parret er på
plads igen


07-04-2005: Traner obs. i Marts måned på
Kongelundens Fuglestation
IALT 7316


13-01-2005: Nordre klapper (storehøj): Blå kærhøg 9 (brune fugle), Fjeldvåge 3.
Klydesøen: Bjergand 107 R, Krikand 94, Knarand 21, Skægmejse 1. Bjergirisk 25 F SØ for Sydmøllehøj.
Nord for motorvejen: Bjergirisk 18 f, Fjeldvåge 1, Blå Kærhøg 1 BF. (RBC)


12-01-2005: Nordre klapper: Pibesvane 1 trækkende mod vest med 9 sangsvaner.
Sangdrossel 1, Blå kærhøg 7 (brune fugle), Fjeldvåge 4, Halemejse 45.
Avedørebroen: lille skallesluger 13 Hun + 4 han.
(RBC)


10-01-2005: Godt nytår. Vestamager byder for tiden på adskillige overvintrene rovfugle, især Fjeldvåge og blå kærhøg er talrige.
der er også stadig en del forskellige ænder og gæs, og på en god dag kan man høre og se sangsvaner i pæne mængder. (RBC)


02-11-2004: Sydvestpynten
1 Sort glente trk
Broen ved Sdr pumpe
1 Stor tornskade


27-10-2004: vestamager Sydmøllevej/Granatvej
Sortstrubet bynkefugl 1
Stor tornskade muglig Steppetornskade
pallidirostris 1k


07-10-2004: Hvidøjetand set igen idag
I klydesøen mellem 250-500 meters afstand vest
for Sydtårnet


05-10-2004: Første gangs fund Hvidøjet and (aythya nyroca)
Set fra sydtårnet og senere fundet i reservatet
er godt bestemt
En beskrivelse kan ses på dof.basen


28-09-2004: Igen en sjælden fugl på vestamager
Sort Ibis set fra Granatvej og fra syd tårnet


22-09-2004: Vestamager
Steppehøgen er nu set for 5. dag
områderne er Nord tårnet og Granatvej
Idag kun set fra Nord tårn
Det skulle være en 1.k han på størrelse med en meget stor Tårnfalk
For anden dag er der hørt Rødstrubet piber


21-09-2004: Steppehøg på Kalveboderne:

Steppehøgen kan med lidt held ses fra Steppehøj, det er den lille unavngivne bakke syd for Granatvej, eller langs Granatvej.
Begge dele kræver dog lidt tålmodighed. (RBC)


19-09-2004: Steppehøg set 18-09 og idag
mugligvis en fugl man kan se over flere dage
som i 2003
Fuglen er obset fra flere steder i nærheden af
Klydesøen bla Granatvej


02-09-2004: En god dag på Vestamager
Hvepsevåge 74 trk
Fiskeørn 2 rst fu
Rørhøg 5 trk
Dværgryle 30-35
Strandhjejle 4 Islandskryle Krumnæbetryle 8
Hjejle Rødben Sortklire Hvidklire Dobbeltbekkasin
Broget fluesnapper 5
Skægmejse Bynkefugl Stenpikker Gul vip
Sølvhejre 1 (dag 111)
bare for at nævne nogle


27-08-2004: Rørdrum 1
Sølvhejre 1(dag 105)


27-07-2004: Rovterne 1
Sølvhejre 1
Klydesøen


13-07-2004: En god dag for de hvide Hejre
i Klydesøen
Med 2 Silkehejre og den gamle Sølvhejre
( Dag 60 )


05-07-2004: Det ser ud til at man igen får et godt år
med Vandrefalk i Klydesøen. Der er set flere 2k
samme fugl ? Hvis man ikke har set Falken
før er Vestamager/klydesøen et godt mål.
Hvor den ofte sidder på sten og pæle og slapper af


02-07-2004: Silkehejre 1 dag 49
Vandrefalk 1 2k
Dværgterne 7


27-06-2004: Sølvhejre 1 dag 42
Dværmåge 1
Dværgterne 4 St kobbersneppe 1
Rørhøg 1 1-2 k
gøg 1 mørk 2 rød


27-06-2004: Vandrefalk1

26-06-2004: Vandrefalk 1 set ved klydesø


22-06-2004: Rovterne 1

13-06-2004: Sølvhejre 1 dag 28
Dværgterne 5 Dværgmåge 2
Rørdrum 1


13-06-2004: Klydesøen: Lærkefalk 1 AD 18:05, Dværgterne 3, Dobbelt bekkasin 4.
Koklapperne: Kærsanger 2. (RBC)


11-06-2004: Pirol hørt Kongelundskoven

30-05-2004: Pungmejse 1 yng 100 meter fra Grønjordssøen

29-05-2004: Her er lidt fra kongelundens Fuglestation
Sortstrubet lom 4
Knrotegås 62 Hvepsevåge 47
Sort glente 1


25-05-2004: Nordre klapper: Græshoppesanger 20, Nattergal 25, Munk 1, Gransanger 2.

Svenskeholm: Gærdesanger 1, Græshoppesanger 2, Kærsanger 1, Stenpikker 1.

Nihøje sø: Sangsvane 2 R.

Klydesøen: Rødben 10, Vibe 23, Rørhøg 1, Dobbelt Bekkasin 7, Dværgterne 2, Fiskehejre 23, Sølvhejre 1, Skeand 5, Alm. ryle 60, Klyde 4, Dværgmåge 1 (2k), Knarand 8, Skægmejse 6. (RBC)



24-05-2004: Sølvhejre set 0730 dag 7
Plettet Rørvagtel 1
Mursejler 1500 Bysvale 400 Grå Fluesnapper 3
Stenpikker 6 Bynkefugl 2 Gulbug 1


17-05-2004: Der blev idag obset en Sølvhejre i Klydesøen
Fuglen opholdt sig mellem 400 til 500 meter fra sydtårnet mod vest fra kl.13.25 til ?.
Den var meget aktiv og var flere gange oppe og flyve småture


12-05-2004: Rørdrum 1 Nihøjsø

11-05-2004: Klydesøen: Atlingand 5 M + 2 F, Vandrikse 1, Skægmejse 7, Rørdrum 1, Knarand 3, Stenpikker 5, Skeand 11 M R, Rørhøg 1 M + 1 F.

Nordre klapper: Nattergal 9, Græshoppesanger 15, Bynkefugl 1, Gøg 2, Munk 1, Skovpiber 4, Gul vipstjert 2, Gransanger 14.

Nihøje sø: Gråstrubet lappedykker yngler med 2-4 par her, og man kan i ro og mag studere familielivet hos lappedykkerne fra højene ved søen. (RBC)


09-05-2004: Kærsanger 1, Sivsanger 1, Lærkefalk 1.


06-05-2004: MEGA HIT på Kongelundens Fuglestation: Hvidskægget sanger. Det er den første skæg sanger der er set på kongelundens fuglestation
Den blev obset 1.gang af ukendt ornit ,ved et tilfælde kom Preben forbi hvorefter den blev udmeldt.


06-05-2004: Græshoppesanger 22 syngende, Spurvehøg 1 på rede, Bynkefugl 1, Rødstjert 1, Rødrygget tornskade 2, Stenpikker 4.

06-05-2004: Klydesø resevatet: Bramgås 4, Rødben 10, Vibe 38, Rørsanger 6, Gøg 2, Skægmejse 12, Sortklirre 3, Tinksmed 15, Rørhøg 2 M, Skeand 23, Atling and 3 M + 1 F, Bjergand 2 M + 1 F, Fjordterne 1, Mursejler 7, Dob. Bek 1, Dværgterne 2, Blå kærhøg 1, Rørdrum 1, Dværgmåge 13, Klyde 2, Rød glente 1 (2K+). (RBC)

03-05-2004: Kongelunds stranden: Dværgterne 3, Stenvender 2, Rødben 1, Brushane 28, Tinksmed 12, Sortklire 1.

Ederfuglene har fået de første små dununger (pull.), og lå i en lille familieflok bestående af 3 hunner, 1 han og 6-8 unger. ungerne blev fodret med blåmuslinger, som først blev knust af hunnerne. (RBC)


03-05-2004: Temmingsryle 1 Kongelundens fuglestation

02-05-2004: Nattergalen er nu en sikker fugl
samt Græshoppesangeren
med en smugle held Savisanger og Sydlig nattergal sivsanger kærsanger
På Kongelundes Fuglestation 11200 Bramgæs trk


02-05-2004: Nu kan de første Græshoppesangere høres på vestamager. Gå fra Kanonvej op ad Fasanskovvej og hold ørene åbne efter en græshoppe agtig snurren.
Det er Græshoppesangerens sang, og det eneste det kan forveksles med er Græshopper, dog synger græshopperne først hen ad sensommeren, og kan derfor udelukkes i maj.
Fugle som kan forveksles med Græshoppesangeren er; Savisanger (synger i lavere leje) og Flodsanger (lyder som en symaskine med metalliske indslag).
Det er straks sværere at finde fuglen, der som regel sidder godt skjult og Synger. (RBC)

Nordre klapper: Græshoppesanger 2, Løvsanger 90+, Gransanger 11, Gærdesanger, Skovsanger 1, Skovpiber 6, Nattergal 2, Sjagger 2 og Rørhøg 2 AD F + 1 AD M.




29-04-2004: Vendehals 2 Nordre Klapper
obset af sek


27-04-2004: Villahøj Sø: Pungmejse 1 AD M,
Fasanskoven: Skovpiber 8 Sy.


27-04-2004: Klydesø resevatet: Skægmejse 12, Bjergand 18, Spidsand 22, Skeand 32, Brushane 1 AD M, Rørhøg 2 AD M, Rørdrum 1 Paukende, Atlingand 3, Dværgmåge 1, Broget Fluesnapper 1. (RBC)

22-04-2004: Rørsanger 1 ved Sydtårn
Skovpiber 1 Fasanskoven
Gærdesanger 1 Fasanskoven
Havørn 1 2-3k Trk
Bysvale 1


21-04-2004: Rørdrum 1 Hørt af Svend ved Mosehøj
Rørsanger 1 Hørt af JBJ ved Sydtårn


02-04-2004: Sydvest pynten
Hvepsevåge 335
Rørhøg 27
Dværgfalk 5
Hedehøg 1 1k trk 14.35
Fiskeørn 10
Gul vipstjert 3500
Hortulan 2


02-04-2004: Sydvestpynten
Hvepsevåge 335
Rørhøg 27
Dværgfalk 5
Hedehøg 1 1k trk 14.35
Fiskeørn 10
Gulvipstjert 3500
Hortulan 2


00-00-0000: Stemmeværker og kratrydning

Skovdistriktet har gennem det seneste års tid etableret hen ved 30 stemmeværker hen over mindre afvandingskanaler. Formålet med stemmeværkerne er at holde på vandet så engene bliver mere våde om foråret til gavn for ynglende vadefugle.

Arbejdet med at ryddde krat er også ved at være slut. Der er nu blevet skabt store sammenhængende engarealer på den nordlige del af Vestamager. Flere steder er der i øvrigt etablere gangstier hen over engene.


00-00-0000: Kratrydning
Arbejdet med at rydde krat er nu ved at være færdigt. Landskabet på den nordlige del af Vestamager er nu åbnet op med vidtstrakte engarealer.
I forbindelse med genetablering af engene er der også etableret hen ved 30 stemmeværker på tværs af de mindre afvandingskanaler. Stemmeværkerne vil holde en del af vandet tilbage med det formål at gøre engene mere fugtige til gavn for de mange ynglende vadefugle.


00-00-0000: Vestamager myldre igen med fugle efter den kolde tid. På engene er Viber, Rødben, Strandskader og Dobbeltbekkasiner i gang med, at danne par og udruge deres uger. I Klydesøen er et par Rørhøg ved at etablere sig i rørskoven og på en lille ø nord for det sydlige fugletårn har en lille flok Klyder slået sig ned. Rørdrummen kan høres pauke i både Hejresø og ved Villahøj, og nord for Villahøj har et par Ravne deres rede. Vi opfordrer i den forbindelse til, at man holder god afstand til Ravnene i yngletiden!

Du kan få et overblik over tilstedeværelsen af udvalgte ynglefugle på Vestamager i 2009 på dette Google-kort. Kortet er foreløbigt og bliver opdateret løbende henover ynglesæsonen.

Blå: Vibe
Rød: Rødben
Violet: Dobbeltbekkasin
Gul: Strandskade
Sol: Rørhøg
Plus: Rørdrum
Træ: Ravn

http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=102687395976954644542.0004676bb1a54bb223fce


00-00-0000: Status for digebyggeriet

I efteråret 2009 gik Vestamager Digelag i gang med at forhøje diget fra 3,50m over havoverfladen til 5,90m. I Oktober 2010 bestemte Naturklagenævnet, at der skulle laves en VVM-redegørelse for digeforhøjelsen og at adgangen til Fugletårnet på diget skulle retableres inden 1/11. Derfor ligger anlægsarbejdet stille pt.

Dumperne blev ved med at fylde jord på til 1/11. Det lovet, at det var ren jord, der skulle fyldes på, men enhver, der går ud på diget kan i dag se, at der er blandet masser af byggeaffald i.

Fugletårnet på diget stod til nedrivning lige inden arbejdet blev stoppet, så man må regne med, at det hurtigt bliver revet ned, når eller hvis arbejdet går i gang igen.

/KBL

Vis kune de seneste 10 nyheder fra Vest- og Sydamager med omgivende hav




Fakta
Kommuner: Dragør, Greve, København, Tårnby
Areal: 6179 hektar
Ejerforhold: Skov og Naturstyrelsen, Jægersborg

De tre alvorligste trusler:
- Færdsel
- Ræv
- Tilgroning

De tre mest påkrævede forbedringer:
- Færdselsbegrænsning
- Ræve- og minkbekæmpelse
- Vandstandshævning

Sidevisninger
Denne måned: 121
Sidste måned: 167

Forrige lokalitetLink til denne sideNæste lokalitet