Denne side er fra Caretakerprojektet, der forløb fra 2003-2013. Indholdet på siden vedligeholdes ikke, og kan derfor være forældet.
Gillelejeområdet

Nakkehoved m.m.
– se afmærkninger på kort i højre margin
På øststranden mellem Gilleleje Havn og Nakkehoved har man en fin udsigt ud til Nakkehoved og Hornbæk i øst og mod vest ind over havnen. Den er meget lidt benyttet til at se på træk. Men i sydlige vinde kan det være godt, da Man både kan se det ”Hesbjergtræk”, som trækker ud ved Nakkehoved og mange af fuglene ude fra Gilbjerg som kører langs kysten. Samtidig kan man se fuglene ude over havet langt ned i Sundet. Desuden er der ofte mange måger og andre fugle at se på i Havnen.

Nakkehoved:
I det fredede område omkring Nakkehoved Fyr er der rigelige muligheder for kratluskning – Dette gælder både sangere, drosler, fluesnappere, mejser m.m. Desuden kan der også ligge mange svaler og fouragere i området.
Går trækket langt mod nord ved Hesbjerg, kan overdrevet mellem kystvejen og den østlige halvdel af Nakkehoved (markeret på kortet) være glimrende. Trækket er dog meget lidt undersøgt her.
Adgangsmæssigt er der fine parkeringspladser ved Nakkehoved, som man kan komme til ved at dreje af fra vejen til Hornbæk. Der går også bus til og fra Gilleleje station som passerer, men man kan også tage en rask gåtur fra byen ad stien langs kysten.

Fakta
Kommune: Gribskov
Areal: 0 hektar
Ejerforhold: Stats- og privatejet

Sidevisninger
Denne måned: 189
Sidste måned: 531

Forrige lokalitetLink til denne sideNæste lokalitet