Denne side er fra Caretakerprojektet, der forløb fra 2003-2013. Indholdet på siden vedligeholdes ikke, og kan derfor være forældet.
Gillelejeområdet

Observatør søges
Er du den næste observatør på Gilbjerg Fuglestation?

Har du - her i foråret - lyst til at opholde dig på et af landets bedste forårstræksteder?

Et forår på Gilbjerg Fuglestation byder på et bredt spektrum af arter og til tider på dage med bl.a. småfugle og duer i 100.000-vis, og når det i april bliver lidt varmere i vejret kommer arter som Fiskeørn, Spurvehøg, og Trane forbi i store tal. Arter som Vandrefalk og Dværgfalk er også hyppige gæster i denne periode. Det varme Maj giver et koncentreret træk af sangere, svaler og sejlere. Der til kommer Hvepsevåge og Lærkefalk, krydret med et fåtal Aftenfalke.

Traditionelt raster der mange småfugle i området. Heraf kan nævnes: Vendehals, Ringdrossel, Hortulan, Stor tornskade, pibere og vipstjerter.

Af hits der er set på lokaliteten i gennem de seneste år er bl.a.: Kuhls skråpe, Hvidvinget korsnæb, Perleugle, Kongeederfugl, Biæder, Eleonorafalk, Rosenstær, Rødrygget svale, Hærfugl samt Steppehøg.

Alt dette kan du komme til at opleve på nærmeste hold, hvis du tager en periode som fast observatør på fuglestationen. Her vil dit arbejde bestå i 5 timers daglig trækobservationer og optælling af områdets rastende fugle.

Du tilbydes gode fuglestationsfaciliteter centralt i området, diæter på kr. 2.100,- pr. måned, transportpenge, og adgang til at benytte Dansk Folkeferies faciliteter, der ligger i umiddelbar nærhed, som f.eks. vaskemaskine, bad og svømmehal, TV- og billard rum. Folkeferies Naturgård har desuden mange faciliteter, der også kan benyttes under opholdet.

Hvis du i forbindelse med dit ophold på stationen laver en årsrapport eller en bearbejdning af eksisterende data, vil der blive udbetalt et større tillæg efter aftale.

Interesserede kan henvende sig til Morten Rasmussen, tlf. +45 4448 3910, eller e-mail: kbh.fuglestationer@dof.dk

Fakta
Kommune: Gribskov
Areal: 0 hektar
Ejerforhold: Stats- og privatejet

Sidevisninger
Denne måned: 192
Sidste måned: 531

Forrige lokalitetLink til denne sideNæste lokalitet